Русија

ФСБ упозорава на опасно деловање Украјинаца: Позивају тинејџере да изврше терористичке акте

Након терористичког напада у тржном центру "Крокус сити хол" држављани Русије добијају овакве предлоге са непознатих бројева чији траг води у Украјину, наводи се у саопштењу руске службе
ФСБ упозорава на опасно деловање Украјинаца: Позивају тинејџере да изврше терористичке актеwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Федерална служба безбедности апелује на грађане да буду опрезни у случају претњи и позива на терористичке акте на територији Руске Федерације након напада на концертну дворану "Крокус сити хол" у Подмосковљу.

Како упозоравају дошло је до пораста телефонских позива и порука упућеним Русима, најчешће тинејџерима којима предлажу да изврше терористички акт на територији Руске Федерације, и то у тржним центрима, у саобраћају или објектима друштвене инфраструктуре.

Након терористичког напада у тржном центру "Крокус сити хол" држављани Русије овакве поруке добијају много чешће, а, према информацијама ФСБ-а, такви предлози долазе са бројева телефона са територије Украјине.

ФСБ Русије позива грађане да буду опрезни с реакцијом на ове провокације, да родитељи причају са малолетном децом, објасне им колико је важно да не ступају у овакву преписку и да пријаве случај службама.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner