Русија

Скот Ритер: Украјина не може да сачува Харков

Бивши амерички обавештајац скренуо је пажњу јавности на лоше стање на фронту у Харкову за украјинску страну и упозорио да би овај град у наредним недељама могао да пређе под контролу Руса
Скот Ритер: Украјина не може да сачува Харковwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Оружане снаге Украјине не могу да задрже контролу над градом Харковом, након што су Руси уништили њихове системе ПВО на том правцу, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер говорећи о стању на фронту, преносе "РИА Новости".

"Не знам да ли људи виде шта се тренутно дешава у Харкову. Противваздушна одбрана је елиминисана, Руси сада лако могу да бацају бомбе. Ово ће ставити тачку на способност Харкова да пружи отпор, Украјина ће морати да преда град", каже он.

Према његовим речима, овакав сценарио се може очекивати у наредним недељама, будући да украјинске снаге сада нису у стању да организују компактну одбрану.

"'Економист' се изненада пробудио и рекао да би ово могао да буде проблем за шест до осам месеци, али не – дешава се управо сада док причамо. Украјина у тренутним условима неће преживети још пет до осам месеци", додаје бивши амерички обавештајац.

image