Свет

Зеленски у очају: Изузетно тешка ситуација код Харкова за нашу војску

Руска војска користи тренутак, с обзиром да помоћ Запада Кијеву касни и то се одражава на ситуацију на фронту, оценио је украјински председник
Зеленски у очају: Изузетно тешка ситуација код Харкова за нашу војскуGetty © Ukrainian Presidency / Handout/Anadolu Agency

Ситуација на фронту у неколико области је изузетно тешка за Оружане снаге Украјине, посебно тамо где је руска војска концентрисала највећи део својих резерви, рекао је украјински председник Владимир Зеленски, након што се вратио са положаја у Харковској области.

Руска војска успешно користи моменат, с обзиром да помоћ Запада Кијеву касни и то се одражава на ситуацију на фронту, рекао је у видео-снимку објављеном Иксу.

Пратиоци Зеленског на Иксу су негативно критиковали ову изјаву, називајући украјинског председника "просјаком" и "убицом многих генерација", истакли су да мировни преговори са Русијом морају да почну што је пре могуће.

Почетком фебруара, руски министар одбране Сергеј Шојгу на састанку са руководством оружаних снага саопштио је да су губици украјинских трупа у јануару премашили 23.000 људи.

Према речима руског шефа дипломатије, Кијев убацује своје преостале резерве у борбу и журно спроводи принудну мобилизацију како би спречио слом своје одбране. Истовремено, руске јединице напредују и проширују своју зону контроле.

image
VV inauguration
banner