Русија

Песков о експлозиву у иконама и нападу на Татарстан: Кијев наставља са тероризмом

Портпарол Кремља оптужио је данас Украјину да стоји иза терористичког напада на Татарстан и кријумчарења експлозивних направа у Москву
Песков о експлозиву у иконама и нападу на Татарстан: Кијев наставља са тероризмомwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Кијевски режим наставља са терористичким активностима, а наша војска ради на елиминисању ове претње, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући последњи напад дроновима на објекте у Татарстану.

На питање да прокоментарише то што је руски ФСБ разоткрио ланац кријумчарења експлозива из Украјине преко Европске уније у Русију, Песков истиче да је то "још један забрињавајући сигнал, који врло лепо говори о терористичким методама којим прибегава кијевски режим".

Подсетимо, руска служба данас је у Псковској области Русије, на њеним западним границама, ухватила мушкарца који је превозио експлозив и друга опасна средства, у Москву.

Заплењено је 27 експлозива ручне израде сакривених у иконама, 70 килограма индустријски произведеног пластичног експлозива велике снаге, 91 електрични детонатор и компоненте за ручни бацач ракета РПГ-7. Све ово било је сакривено у иконама или другим црквеним предметима. 

ФСБ је и претходних дана разоткрио терористе у различитим деловима земље и спречио нове терористичке нападе.

Москва је упозорила да постоји претња од нових терористичких напада.

image