Русија

Медведев: Украјина је увелико терористичка држава

Бивши председник Русије је рекао да се Украјинцима никада неће судити у међународним судовима, чак и ако се докаже да стоје иза терористичког напада у околини Москве
Медведев: Украјина је увелико терористичка државаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Украјина је увелико терористичка држава која слободно убија своје грађане, али и странце, без последица. Убија их по градовима, рововима, па чак и по затворима. То је јасно чак и сенилнима што у великим патикама, како се не би срушили, шетају по травњаку Беле куће, написао је Дмитриј Медведев на свом Телеграм каналу.

Заменик председника Савета безбедности позвао је на "разбијање" умешаних у терористички напад у "Крокус сити холу", као што је то урадило Министарство државне безбедности СССР-а после Другог светског рата, као и на "елиминацију њихових лидера када се за то пружи прилика".

Медведев је додао да, чак и ако се пронађе довољно доказа да украјинске формације или власти стоје иза терористичког напада у "Крокус сити холу", њима нико неће судити и да је нереално да се таква одлука прогура у УН.

"Ако се добије довољно доказа да је иза терористичког напада стајала олош попут Азова, Буданова или Зеленског, њима се, наравно, неће судити у Међународном кривичном суду. Они својима не суде. А такву одлуку је немогуће изгурати унутар Савета безбедности због русофобичног консензуса и вета англосаксонаца. Па, шта да се ради? Елиминисати лидере када се за то укаже прилика", додао је Медведев.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner