Русија

Симоњан: Кустурица воли Русију више од неких Руса

Главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан прокоментарисала је састанак српског редитеља са руским председником Владимиром Путином
Симоњан: Кустурица воли Русију више од неких Руса© Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Емир Кустурица, мој омиљени редитељ, воли Русију више од неких Руса и, за разлику од неких од њих, дефинитивно је на нашој страни, навела је главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан, коментаришући састанак српског редитеља са руским председником Владимиром Путином.

Наиме, председник Русије састао се јуче са познатим српским режисером Емиром Кустурицом у Кремљу, а режисер је пренео лидеру Русије о својим даљим плановима.

"Шеф се састао са Емиром Кустурицом, који је не само мој омиљени редитељ, не само невероватан музичар, већ и аутор емисије 'Мој живот' на нашем Спутњик Србија. Емир је дуго чекао овај сусрет. Он воли Русију више од неких Руса и, за разлику од неких од њих, дефинитивно је на нашој страни", написала је Симоњанова на Телеграму.

Кустурица је током разговора упоредио хрватске усташе и украјинске бандеровце, а Путин је прокоментарисао да је такво поређење легитимно. Путин је такође истакао да се Кустуричине оцене догађаја у Украјини поклапају са његовим проценама, а да су дешавања у Србији и Украјини веома слична.

image
VV inauguration
banner