Русија

Кустурица за руске медије: Народ Србије мрзи НАТО, бомбардовање никада неће заборавити

Временом је постало јасно да се Србија показала као "газда", јер су први пружили отпор глобалистима, изјавио је српски редитељ
Кустурица за руске медије: Народ Србије мрзи НАТО, бомбардовање никада неће заборавитиwww.globallookpress.com © IMAGO/Tatiana Bolari / Eurokinis

Прошло је 25 година од када је НАТО бомбардовао територију бивше Југославије и од тада Срби буквално мрзе Северноатлантску алијансу, изјавио је српски редитељ Емир Кустурица у интервјуу за "Известија".

"Наш народ их мрзи. НАТО је за нас починио злочин који се не може да се заборавити. Историјски, то је била прва мала земља, на челу са Слободаном Милошевићем, који је први стао на ту црвену линију и казао не тим глобалистима. ", казао је Кустурица.

Према његовим речима, трауме од искушења које су доживели грађани Србије могу лакше да се осете ако покушају да се схвате разлоге онога што се догодило.

"Мислим да је то био стратешки потез. Совјетски Савез се распао, а земље чланице НАТО-а су хтеле да покажу Европи ко је газда", додао је Кустурица.

Он је истакао да је временом постало јасно да се Србија показала као "газда", јер су први пружили отпор глобалистима.

Према његовим речима, Србија је учинила добру ствар везано за фудбалску утакмицу, јер је она показала колико Срби и Руси воле једни друге.

Русија и Србија не треба да се угледају на страну кинематографију

Кустурица је позвао руске и српске филмске ствараоце да не копирају Холивуд, већ да стварају филмове са својом "драмом".

Према његовим речима, Руска Федерација и Србија не треба да се угледају на страну кинематографију.

"Нема потребе да се понављате, треба да видите шта имате као драму", нагласио је Кустурица.

Такође је приметио да су овој области потребни редитељи као што су Всеволод Пудовкин, Василиј Шукшин и Андреј Кончаловски.

Кустурица је раније објаснио зашто је Путин победио на руским председничким изборима. Према његовим речима, актуелни руски лидер је био најбољи кандидат на последњим изборима, а гласање за њега је једина исправна одлука грађана, будући да се НАТО све више приближава границама Руске Федерације.

"У тренутку када се западне елите понашају као да мир не постоји као могућност окончања рата, када се НАТО приближава границама Русије, Владимир Владимирович је најбоље и једино решење да заузме место председника Русије", казао је Кустурица.

Он је то назвао важном победом, која потврђује доследност руске одбрамбене политике и економског раста упркос бруталним санкцијама које се спроводе против Русије.

image