Русија

Герасимов: Међународни тероризам наставља да буде глобална претња миру

Изазови са којима се суочавају државе Заједнице независних држава постају све разноврснији, што нас обавезује да имамо добро опремљене и обучене оружане снаге, истиче начелник руског Генералштаба
Герасимов: Међународни тероризам наставља да буде глобална претња мируwww.globallookpress.com © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Запад доследно ради на рушењу основа стратешке стабилности у свету и уништавању међународних безбедносних института, рекао је данас начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов, на седници Комитета начелника генералштаба Заједнице независних држава (ЗНД), која се одржава у Москви. 

Герасимов је истакао да се састанак одржава у врло променљивим војно-политичким условима који имају тенденцију да се погоршају.

"У различитим крајевима планете, уз помоћ спољашњег стимуланса, избијају извори напетости, а међународни тероризам уз подршку спонзора из сенке као и пре наставља да буде глобална претња миру", каже Валериј Герасимов.

"У оваквим условима, изазови са којима се суочавају државе ЗНД постају све реалнији и разноврснији, што нас обавезује да имамо добро опремљене и обучене оружане снаге", закључио је начелник руског Генералштаба.

image
VV inauguration
banner