Русија

Руси гађали украјинске енергетске објекте: Уништена једна од највећих теромоелектрана

Погођено је место где су биле размештене Оружане снаге Украјине у Запорошкој области, као и касарна код Лавова, Трипољска термоелектрана код Кијева и два енергетска објекта у Харковској области
Руси гађали украјинске енергетске објекте: Уништена једна од највећих теромоелектранаGetty © Maxym Marusenko/NurPhoto

Руска војска је извршила масовни напад на украјинске енергетске објекте и места где су размештене Оружане снаге Украјине, открио је координатор тајне организације која делује у интересу руских власти на територији коју контролише Украјина Сергеј Лебедев.

Погођена је локација Оружаних снага Украјине у делу Запорошке области који контролише Кијев, рекао је Лебедев и појаснио да је руски удар погодио формације које је украјинска команда планирала да пребаци у Работино.

А у самом Запорожју је погођен енергетски објекат украјинског олигарха Рината Ахметова, додао је Лебедев.

У Кијевској области у близини украјинске престонице се чуло неколико експлозија, највероватније је погођена Трипољска термоелектрану, једна од највећих у Украјини, навео је координатор тајне организације.

Јака експлозија одјекнула је и у Житомирској области, на периферији Житомира, открио је он.

"Херсон је добио један снажан ударац са гласном експлозијом у зони железничке станице, чекамо детаље", додао је Лебедев.

Тајна организација је забележила и удар на украјинску касарну на периферији Лавова, тамо се упутио велики број возила хитне помоћи. У Лавовској области је погођен и град Стриј. Тамо је долетело пет ракета, једна је погодила термоелектрану, а остале, највероватније, места размештања Оружаних снага Украјине.

У Харковксој области и селу Есхар је чак осам ракета ударило на термоелектрану и државну обласну електрану, оба та електроенергетска објекта тренутно не раде, потврдио је Лебедев.

Чуле су се експлозије је и граду Бурштину у Ивано-Франкивској области, где се налази термоелектрана која снабдева тај и суседне регионе, навео је координатор тајне организације.

image
VV inauguration
banner