Русија

Захарова о руској цркви као терористичкој организацији: Естонски министар показује знаке поремећаја

Портпаролка руског Министарства спољних послова реаговала је на предлог министра унутрашњих послова Естоније да се Руска православна црква призна као "терористичка организација"
Захарова о руској цркви као терористичкој организацији: Естонски министар показује знаке поремећајаGetty © Russian Foreign Ministry Press Service / Handout/Anadolu Agency

Код естонског министра су очигледни знаци менталне болести, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући предлог министра унутрашњих послова Естоније да се Руска православна црква призна као "терористичка организација".

Наиме, министар унутрашњих послова Естоније Лаури Ланеметс рекао је да ће предложити естонском Ригикогу (парламенту) да призна Московску патријаршију као "терористичку" организацију како би на крају забранио њене активности у тој земљи.

"Сви знаци менталне болести су евидентни. Али постоји и проблем са логиком: са ким ће онда, по његовом мишљењу, папа комуницирати – са терористима?", казала је Захарова за "Известија".

Ланементс је појаснио да таква одлука неће утицати на парохијане, цркве неће бити затворене, али да ће комуникација са Москвом бити нарушена.

Естонска православна црква је претходно саопштила да не намерава да раскине канонске везе са Руском православном црквом, пошто је са њом историјски повезана.

image
VV inauguration
banner