Свет

Калас се не да уплашити: Будућа функција јача од руског налога за хапшење

На питање да ли је заинтересована за неку будућу функцију у ЕУ, Калас је одговорила да су европски избори у јуну и да је она сада естонска премијерка
Калас се не да уплашити: Будућа функција јача од руског налога за хапшење© Tanjug/AP Photo

Естонска премијерка Каја Калас изјавила је данас да је Русија неће уплашити издавањем налога за њено хапшење, оцењујући да је то само покушај застрашивања усред спекулација да би могла да добије највиши положај у ЕУ.

Калас је рекла за Ројтерс на маргинама Минхенске безбедносне конференције да налог који је издала Русија за њено хапшење не представља изненађење јер постоје спекулације да ће после избора за Европски парламент у јуну бити изабрана за шефицу дипломатије ЕУ.

На питање да ли је заинтересована за неку функцију у ЕУ, Калас је одговорила да су европски избори у јуну и да је она сада естонска премијерка.

"Ово је још један доказ да радим праву ствар. Снажна подршка ЕУ Украјини представља успех и то боли Русију", рекла је раније Калас.

Русија је издала налог за хапшење Калас и неколико других естонских политичара 13. фебруара због уништавања споменика из совјетског доба у тој земљи.

image