Русија

Украјином одјекују експлозије: Погођен хотел са украјинским војницима

Бивши посланик Врховне раде Игор Мосијчук је потврдио да је у Чернигову погођен хотел "где су војници спавали у близини центра града" и да има много рањених
Украјином одјекују експлозије: Погођен хотел са украјинским војницима© Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP Photo

Украјински медији јављају да је неколико градова на северу, југу и истоку земље под ракетним ударом Оружаних снага Русије. Експлозије су одјекнуле у Кривом Рогу, Одеси и Чернигову, где је погођен хотел са украјинским војницима.

Телеграм канал "Соловјов" јавља да је у Чернигову погођен војни објекат у Шевченковој улици где се налази хотел и троспратна кућа војне јединице.

То је потврдио и бивши посланик Врховне раде Игор Мосијчук, истичући да је том приликом погинуо велики број украјинских војника и да је "неко сигурно издајица".

"Подаци којима располажемо потврђују да је погођено место где се налазила војска. Локалне болнице су објавиле скупљање крви од добровољних давалаца. Украјинска пропаганда, као и увек, пише да су погођени мирни цивили. Али погођена места и страдале људе нико не снима нити објављује", поделио је "Соловјов".

Слике из Чернигова поделио је и украјински председник Владимир Зеленски и додао да има 20 повређених и десет мртвих.

У току је операција спасавања након руског ракетног напада, људи су под рушевинама, написао је Зеленски на Телеграму

"Нажалост, број смртних случајева може да расте. А то се не би десило да је Украјина добила довољно опреме за противваздушну одбрану и да је решеност света да се супротстави руском терору била довољна", искористио је Зеленски прилику да се пожали на мањак помоћи западних партнера.

И у Кијеву и Кијевској области, у 8.48 часова, огласила се сирена за ваздушну узбуну, након чега се упозорење проширило и на Черниговску и Сумску област Украјине.

Руска војска наноси ударе на енергетске објекте, одбрамбену инфраструктуру, војну управу и логистику на територији читаве Украјине. Оружане снаге Русије у борби против украјинског непријатеља не ударају на стамбене објекте, потврдили су у Кремљу.

image