Русија

Спречен напад Украјине на Русију: Оборено девет америчких АТАЦМС ракета и 61 дрон

Украјинска војска је синоћ покушала да нападне Краснодарски крај користећи чак 57 дронова, затим Крим америчким ракетама и дроном, као и Белгородску област, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране
Спречен напад Украјине на Русију: Оборено девет америчких АТАЦМС ракета и 61 дронGetty © Kostiantyn Liberov/Libkos

Оружане снаге Украјине покушале су током ноћи да нападну бројне цивилне објекте на територији Руске Федерације уз помоћ америчких оперативно-тактичких ракета и украјинских дронова, али руски системи ПВО су спречили све терористичке акције кијевског режима, саопштило је руско Министарство одбране

Оборено је девет АТАЦМС ракета и чак 61 дрон изнад територије Русије, наводи се у саопштењу.

Прецизније, изнад Крима је оборено девет АТАЦМС ракета и један дрон, изнад Белгородске области су оборена три дрона, док је 57 дронова уништено изнад Краснодарског краја.

Украјинске трупе, будући да немају успеха на фронту, редовно гранатирају централне и пограничне регионе Русије, нападају дроновима и спроводе саботаже, али Оружане снаге Русије сузбијају њихове акције.

Како би заштитила пограничне области и своје грађане од сталних напада са украјинске стране, Русија ће формирати "санитарну зону", тј. безбедносну зону на територији Украјине са које непријатељска војска неће моћи да добаци до руских граница, најавио је руски председник Владимир Путин.

image