Русија

Симоњан: Запад шокиран успесима Русије у специјалној операцији

Запад је шокиран напредовањем руске војске, оценила је главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ
Симоњан: Запад шокиран успесима Русије у специјалној операцијиwww.globallookpress.com © Aleksey Smyshlyaev/Global Look Press

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан рекла је, гостујући на каналу "Русија 1" да је Запад шокиран напредовањем руске војске у зони специјалне операције.

"И сада видимо, с једне стране, какве успехе показује наша војска, колико су сви запањени. Читам наслове западних новина ових дана... Они су једноставно шокирани нашим напредовањем. И како је то могло да им промакне, како је свима промакло? И како су сви испали неспремни? А сада - сада их неколико дана дели од катастрофе. Дај Боже да се то догоди, па да се њихова паника покаже као оправдана", рекла је она.

Раније је руски председник Владимир Путин изјавио да ће Русија учинити све да оконча непријатељства, искорени нацизам и испуни све циљеве специјалне операције. Такође је истакао да руске јединице имају иницијативу, самоуверено напредују у низу праваца и заузимају нове територије.

Русија сваког дана постиже резултате у борбама у области Харкова, рекао је Путин у петак. Русија тренутно нема планове да заузме Харков, додао је он.

image