Русија

Симоњан о америчкој политици: Никада не држе обећања

Данас су нешто потписали, сутра су то већ повукли – то је политичка етика САД, каже Маргарита Симоњан
Симоњан о америчкој политици: Никада не држе обећањаwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Ако желиш да знаш шта се тачно неће десити у наредне четири године, слушај шта ће за тај период да обећа кандидат за председника САД, рекла је данас Маргарита Симоњан, главна и одговорна уредница "Расија севодња" за телевизију Русија 1.

"То је норма у њиховом животу, они никада не држе обећања", прокоментарисала је она и подсетила на обећања која су била дата бившем председнику СССР-а Михаилу Горбачову да се НАТО неће ширити на исток, као и на нека друга, попут оног које је дао бивши амерички председник Доналд Трамп да ће се Вашингтон спријатељити са Москвом, али и на обећања још једног бившег америчког лидера, Барака Обаме, да ће затворити базу Гвантаномо на Куби.

"То је другачија политичка етика, другачији начин комуникације са сопственим бирачким телом. Можете рећи шта год желите, штавише, можете чак и потписати шта год желите. Данас си нешто потписао, сутра си већ повукао. Колико пута су то урадили пред нашим очима?", рекла је Симоњан.

Главна уредница "Расија севодња" подсетила је и на огромну количину експлозива које су Американци бацили раније на Вијетнам и истакла да је у питању више експлозива него што је било бачено на Европу за време целог Другог светског рата.

"То је историјска чињеница. Они (Американци) од тада нису постали бољи. Штавише, могуће је да су постали гори", закључила је.

image
VV inauguration
banner