Русија

Руски Центар за управљање кризама: Ситуација на левој обали Дњепра под контролом

Насељима која се налазе на левој обали Дњепра не прете поплаве, потврдили су данас руски стручњаци након јучерашње вести да је Кијев отворио све преграде на брани хидроелектране Дњепар услед чега је дошло до великог испуштања воде
Руски Центар за управљање кризама: Ситуација на левој обали Дњепра под контроломGetty © Anadolu / Contributor

Насељеним подручјима Херсонске области на левој обали Дњепра не прете поплаве због испуштања воде из хидроелектране Дњепар, изјавио је данас за РИА Новости Иља Ефимов, шеф руског Центра за управљање кризама.

"Главна управа Министарства за ванредне ситуације Русије за Херсонску област раније је већ добила извештај са прогнозом могућих ризика у случају да дође до испуштања воде са бране хидроелектране Дњепар. Он показује да насељима на левој обали Дњепра не прете поплаве. Запослени у Министарству за ванредне ситуације ће, међутим, држати ситуацију под контролом док се ниво воде не стабилизује", поручили су данас из Центра за управљање кризама. 

Претходно, подсетимо, гувернер Херсонске области Владимир Салдо објавио је на мрежама да је Украјина отворила бране хидроелектране Дњепар и да одатле избија вода. 

image