Русија

Ослобођена и Клешчејевка

Руске трупе напредовале су у ДНР у којој је "Јужна" група војске ослободила још једно место
Ослобођена и КлешчејевкаGetty © Anadolu / Contributor

Руска војска ослободила је Клешчејевку у Доњецкој Народној Републици, потврдило је данас Министарство одбране Руске Федерације.

Успех су постигле јединице групе трупа "Југ" .

Ове јединице извеле су успешан напад и на 33. механизовану и 79. десантно-јуришну бригаду Оружаних снага Украјине (ОСУ) код три места у ДНР. 

Јединице групе трупа "Север"  продрле су у дубину украјинске одбране и извеле успешан напад по 3. тенковској, и 57. моторизованој пешачкој бригади ОСУ у Харковској области. У њој су одбијена три контранапада Украјинаца. 

Јединице групе трупа "Запад" побољшале су своје позиције на предњем крају и успешан напале 66. механизовану бригаду ОСУ и 106. бригаду територијалне одбране код Макејевке у ЛНР и Ивановке у ДНР. Код Григоровке у ДНР одбијен је контранапад јуришне бригаде ОСУ. 

Јединице групе трупа "Центар" побољшале су свој положај на предњем крају, а такође су извеле успешан напад по јединицама 24. и 100. механизоване бригаде, 71. пешадијској бригади и 68. бригади лаке пешадије у ДНР. Ту је одбијено седам контранапада украјинске армије.

Јединице групе трупа "Исток" заузеле су повољнији положај, јавља Министарство одбране. Изведен је успешан напад по живој сили и техници украјинске армије у ДНР. Успешно је одбијен и један контранапад 72. механизоване бригаде ОСУ код Владимировке у ДНР. 

Јединице групе "Дњепар" извеле су успешан напад по 35. бригади морске пешадије, 65. механизованој бригади и 126. бригади територијалне одбране у Херсонској области. 

Заједничким радом оперативно-тактичке авијације, дронова, ракетних снага и артиљерије уништена су два складишта муниције и изведен је успешан напад по живој сили и техници у чак 102 места. 

image