Русија

Бајден увредио Путина, Антонов: Скупља поене на рачун руског лидера

Изјава Џозефа Бајдена да је Владимир Путин брутални тиранин је недопустива за било ког озбиљног политичара, а посебно за лидера једне земље, каже амбасадор Русије у САД и додаје да се ради о покушају афирмације на рачун имиџа председника Русије
Бајден увредио Путина, Антонов: Скупља поене на рачун руског лидераGetty © Drew Angerer / Staff

Неприхватљиво је да председник САД Џозеф Бајден вређа руског лидера Владимира Путина, оценио је данас амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов, коментаришући последњу у низу недипломатских изјава америчког председника, који је јуче, у елитној војној академији "Вест поинт" у Њујорку назвао Путина "бруталним тиранином". 

"Време је да локални владајући кругови прихвате да ћемо наставити да водимо независну и суверену политику засновану на националним интересима. Нападом на Владимира Путина, Џозеф Бајден вређа цео руски народ, који показује непоколебљиво јединство око лидера наше државе", поручио је Антонов. 

Амбасадор је истакао да је овакво понашање недопустиво за било ког одговорног политичара, а посебно за лидера једне земље. 

"Вербални безобразлук и покушаји афирмације на рачун имиџа нашег председника одражавају злобу Вашингтона због чињенице да Русија, америчким језиком говорећи, оспорава 'правила светског поретка'", објаснио је руски дипломата. 

image