Русија

Председник Државне думе: Брига о деци апсолутни приоритет

Вјачеслав Володин честитао је Међународни дан заштите деце, поручивши да ће Русија учинити све да њена деца одрастају здрава и срећна, да открију своје способности и таленте и да, као прави грађани Русије, самоуверено иду ка својим циљевима
Председник Државне думе: Брига о деци апсолутни приоритетGetty © Tian Bing/China News Service/VCG

Председник Државне думе Вјачеслав Володин је истакао да је брига о деци апсолутни приоритет и честитао је Међународни дан заштите деце.

"Деца су наша будућност. Морамо учинити све да одрастају здрави и срећни, да открију своје способности и таленте, да постану пристојни људи и да, као прави грађани Русије, самоуверено иду ка својим циљевима", нагласио је Володин у честитки објављеној на сајту Државне думе. 

Председник Државне думе је захвалио родитељима, васпитачима и наставницима који личним примером формирају моралне вредности код деце и доприносе развоју сваког детета.

Председник Русије Владимир Путин се уочи Дана заштите деце састао са вишедетним породицама и носиоцима ордена "Родитељска слава" и "Мајка-херој" када је поручио да ће Русија наставити да ствара услове да се у руским породицама рађа што више деце.

Међународни дан заштите деце обележава се широм света 1. јуна сваке године. Дан је установљен у Паризу одлуком Конгреса Међународне демократске федерације жена у новембру 1949. године. Први пут је обележен 1950. године.

image