Русија

Москва: Рад канцеларије амбасаде РФ у Бањалуци допринеће даљем развоју сарадње са Српском

Партнерски односи између Русије и Републике Српске засновани на узајамном поштовању, тежњи ка унапређењу сарадње, блискости ставова према актуелним међународним питањима сада су у успону, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова
Москва: Рад канцеларије амбасаде РФ у Бањалуци допринеће даљем развоју сарадње са Српском© Ulf Mauder/picture alliance via Getty Images

Партнерске везе између Русије и Републике Српске сада су у успону, а отварање канцеларије амбасаде Русије у Бањалуци само ће их додатно ојачати, саопштило је руско Министарство спољних послова.

"Партнерски односи између Русије и Републике Српске засновани на узајамном поштовању, тежњи ка унапређењу сарадње, блискости ставова према актуелним међународним питањима сада су у успону", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, рад канцеларије амбасаде у Бањалуци допринеће даљем развоју сарадње која ће бити од обостране користи и јачању пријатељства између народа две земље.

Подсећамо, раније данас у Бањалуци је свечано отворена Канцеларија Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

На свечаној церемонији обратио се руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов, а министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров обратио се путем видео-линка.

image