Србија и Балкан

Отворена Канцеларија РФ у Бањалуци, Додик: У Русији видимо правичну страну данашњег времена (ВИДЕО)

Запад предвођен Великом Британијом и САД води заверу против српског народа, попут оне старе "завади па владај", поручио је председник Републике Српске Милорад Додик

Руска Федерација је наш партнер, политички истомишљеник, и ми у Русији видимо правичну страну данашњег времена, али и историје, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик на свечаности приликом отварања Канцеларије амбасаде Руске Федерације у Бањалуци.

Наиме, Канцеларију су отворили Додик и амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов.

"Заједно смо градили и ми у Републици Српској, не кријући жељу да овде добијемо конзулат, и то се на крају догодило. Ми то доживљавамо као емоцију, јер је у питању Руска Федерација", нагласио је Додик.

Председник РС је истакао да је руски председник Владимир Путин велики човек и председник који воли свој народ.

"Потпуно сам сигуран да председник Путин је и данас на страни мира, али мира који подразумева одбрану националних и стратешких интереса", оценио је.

Осим тога, Додик је подсетио да Република Српска није дозволила да се уведу санкције Русији.

"Ми имамо наше снове, које ћемо знати да реализујемо. Поделићемо их са нашим руским пријатељима зато што су се показали да нас разумеју у тешким временима по нас", подвукао је председник РС и истакао да су сви осим Русије ушли у ревизију Дејтонског споразума.

Према његовим речима, у Федерацији БиХ су прихватили интервенцију међународног фактора, а Република Српска није реметилачки фактор.

"Ми само тражимо враћање на изворни Дејтон. Нећемо их сада промовисати, довољно је да они знају", навео је Додик и истакао да Запад предвођен Великом Британијом и САД води заверу против српског народа.

"Попут оне старе 'завади па владај'. То стално чине на овим нашим просторима. На нивоу БиХ данас је потпуно жигосана Руска Федерација, а то није оправдано, јер то раде само представници једног народа. Када се буду уважавали и наши ставови, то ће онда бити званични став БиХ, до тада то је жеља једног народа", закључио је Додик.

image