Русија

Песков: Русија жели да гради односе са обе Кореје, Сеул заузео непријатељски став према Москви

Поводом изјаве јужнокорејског председника Јун Сок-јола о томе да је потребно да Русија изабере "једну од две Кореје" са којом ће имати односе, Дмитриј Песков је рекао да је Москва против таквог приступа и да се категорички са њим не слаже
Песков: Русија жели да гради односе са обе Кореје, Сеул заузео непријатељски став према МосквиGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency

Русија сматра неопходним да изгради односе и са Северном и са Јужном Корејом, али Сеул је заузео непријатељски став према Москви, изјавио је данас Дмитриј Песков, портпарол Кремља.

Поводом изјаве јужнокорејског председника Јун Сок-јола о томе да је потребно да Русија изабере "једну од две Кореје" са којом ће имати односе, Песков је рекао да је Москва против таквог приступа и да се категорички са њим не слаже.

"Подржавамо успостављање добрих односа са свим државама у региону, како са Северном тако и са Јужном Корејом", истакао је Песков.

Он је додао да Русија сада дефакто има партнера у форми Пјонгјанга, и са друге стране земљу оличену у Сеулу која се прикључила санкцијама против Русије.

"Тешко је разумети шта је председник Јужне Кореје хтео да каже. Ми смо присталице изградње добрих односа са свим земљама. Али, како можемо градити добре односе са државама које према нама заузму непријатељски став?", упитао је представник за штампу Кремља.

image