Спорт

"Због Ван Гала сам хтео да одем дођавола, он је најгори тренер у мојој каријери"

Анхел ди Марија и Луј ван Гал ће се поново срести, у четвртфиналу Светског првенства, након што је њихова сарадња у Манчестер јунајтеду својевремено било врло неуспешна
"Због Ван Гала сам хтео да одем дођавола, он је најгори тренер у мојој каријери"Getty © Chris Brunskill / Stringer

Четвртак је други дан паузе на Светском првенству у Катару, али већ у петак, чекају нас прва велика узбуђења на утакмицама четвртфинала. Ту фазу такмичења отвориће дуел Аргентине и Холандије, у репризи финала Мундијала 1978. године.

Ипак, овај окршај имаће велико "ривалство" и међу актуелним актерима. Биће то нови сусрет Анхела ди Марије и Луја ван Гала, некадашњих сарадника у Манчестер јунајтеду, међу којима је постојао сукоб због ког та сарадња никако није могла да успе.

И док се у свету фудбала више прича о изјави селектора Холандије о томе како "Бразил није ништа посебно", у Аргентини се сви сећају када њихов фудбалер Анхел ди Марија никако није уживао у једној сезони коју је провео у Премијер лиги, наступајући за Јунајтед.

Ди Марија је изненада у финишу летњег прелазног рока 2014. прешао из Реал Мадрида у Манчестер јунајтед, што је многе изненадило. Али убрзо је постало јасно да ствари неће ићи по плану. Ди Марија је те сезоне постигао само три гола на 27 утакмица у Премијер лиги, а након одласка из клуба, није имао проблем да каже аргентинским медијима шта заиста мисли о Ван Галу.

"Наши односи били су катастрофални. Желео сам да одем дођавола из Јунајтеда. Управа је знала да је мој проблем Ван Гал. Победили бисмо 3:0, ја бих дао гол и асистирао за још један, а наредног дана он би ме позвао да ми покаже снимке сваког додавања које сам погрешио. Он је најгори тренер у мојој каријери", искрено је рекао Анхел ди Марија.

После само једне сезоне на "Олд Трафорду", Ди Марија је отишао у Пари Сен Жермен. Сада би могао да се поново сретне с Ван Галом, на супротној страни, мада се поставља питање хоће ли се у потпуности опоравити за меч који је заказан у петак у 16.00 часова.

image
VV inauguration
banner