Спорт

Ливаковић након Бразила: Избацили смо најбољу екипу на турниру; Петковић: Најважнији гол у животу

Хрватски нападач и један од јунака победе "ватрених" над Бразилом Бруно Петковић, изјавио је да је погодак који је постигао у продужецима, био најважнији у његовој каријери. Голман Хрватске Доминик Ливаковић додао је да је елиминисана најбоља екипа на турниру
Ливаковић након Бразила: Избацили смо најбољу екипу на турниру; Петковић: Најважнији гол у животуGetty © Alex Grimm

Хрватска је након бољег извођења једанаестераца, елиминисала Бразил и пласирала се у полуфинале Светског првенства у Катару.

Хероји победе над "кариокама" били су фудбалери Динама Загреба, Доминик Ливаковић, Бруно Петковић и Мислав Оршић.

"Не знам како ово да опишем. Борили смо се 120 минута као што смо радили и прошлог меча. Идемо даље. Стварно, појединачно је Бразил најбоља екипа на турниру. Нисмо одустајали кад смо примили гол, хтели смо да га дамо што пре", рекао је Ливаковић након меча.

Нападач Петковић постигао је гол који је Хрватској донео изједначење и изборио пенал серију.

"Не знам, искочио бих из своје коже. Не могу описати овај осећај, ово је најважнији гол у мом животу. Мој отац увек каже да ћу постићи гол. Можда би било боље да га слушам чешће. Била је драма и мали грч, али показали смо колико смо добри", рекао је Бруно Петковић.

Асистент код поменутог гола Петковића био је Мислав Оршић.

"Опет смо прошли даље, само се резултат пише. Бразил је имао пуно шанси, али Ливаковић је све поскидао, а ми смо осетили да је ово наш дан и да можемо нешто да направимо. Била је нека полуконтра, видио сам Петка у средини и покушао сам да му дам повратну лопту која неће много одскакати. Вечерас ћемо сви уживати у овој победи", закључио је Оршић.

Хрватска се победом пласирала у полуфинале, где ће за ривала имати бољег из дуела Аргентине и Холандије.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner