Спорт

Због Модрићевих речи је постао херој Хрватске - појавио се емотивни разговор с Ливаковићем

Лука Модрић је једном приликом одржао важан разговор са голманом репрезентације Хрватске, који је очито чувару мреже дао неопходно самопоуздање да на овом Мундијалу постане јунак своје репрезентације
Због Модрићевих речи је постао херој Хрватске - појавио се емотивни разговор с ЛиваковићемGetty © Stuart Franklin / Staff

Хрватска је у полуфиналу Светског првенства по други пут заредом, а трећи пут у последњих 25 година. Они су у четвртфиналу на изненађење читавог света елиминисали Бразил после бољег извођења пенала.

Јунак у том успеху био је голман Доминик Ливаковић (27), а а како је чувар мреже Динамо загреба израстао у хероја показао је и један стари видео снимак његовог разговора са капитеном Луком Модрићем.

Ливаковић је прво у осмини финала против Јапана одбранио три пенала, да би један једанаестерац одбранио и у пенал серији против Бразила. Тиме је помогао Хрватској да направи још једну сензацију на Мундијалима. На друштвеним мрежама се убрзо након меча појавио и један стари снимак.

На њему прва звезда тима Лука Модрић бодри Ливаковића и даје му савете.

"Друже, сви раде и греше. Ти се бојиш да погрешиш, то је мој осећај. Ко то не греши? Реци ми једног ко не греши. Ти си голманчина. Ти то мораш знати, а ти знаш то", рекао му је Модрић у снимку који је постао виралан на друштвеним мрежама.

Ово је очито помогло Ливаковићу да током читавог Мундијала у Катару пружа феноменалне партије, и то не само током пенал серија. Имао је двоцифрен број одбрана против Бразила у 120 минута игре, а сада ће га чекати нови, најтежи задатак света.

Да заустави Лионела Месија у полуфиналу...

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner