Спорт

Батистута честитао Месију: Лео, обори наш рекорд против Хрватске

Славни Габријел Батистута од петка дели рекорд са Лионелом Месијем по броју голова за Аргентину на светским првенствима
Батистута честитао Месију: Лео, обори наш рекорд против Хрватске© FIFA

Аргентина је прошла у полуфинале Светског првенства у Катару, пошто је у петак увече елиминисала Холандију након бољег извођења пенала.

Наравно, и овог пута је највећи део посла одрадио Лионел Меси, који је постигао свој 10. гол на светским првенствима, чиме се изједначио са легендарним Габријелом Батистутом на првом месту вечне листе стрелаца Аргентине на Мундијалима.

Меси је био асистент за први гол "албиселестеа", да би потом био стрелац другог поготка. То је био његов четврти гол на Светском првенству у Катару, али укупно десети на Мундијалима. Сустизање Батистуте навело је и славног "Батигола" да се огласи.

"Драги Лео, честитам ти. Држао сам овај рекорд 20 година и поносан сам на њега. Сада је велика част и задовољство делити га са тобом. Свим срцем се надам да ћеш га оборити већ у наредној утакмици", написао је Батистута на свом Инстаграм профилу.

Батистута је својевремено постигао 10 голова на 12 утакмица које је одиграо на Мундијалима од 1994. до 2002. године. Иначе, Месијев погодак против Холандије био је његов укупно 95. у дресу Аргентине на 170 утакмица.

image