Спорт

Светско првенство ће се играти у Мароку - ФИФА потврдила, великани стижу у фебруару

Иако је првобитно било очекивано да првака света у клупском фудбалу добијемо у Абу Дабију, ипак ће Мароканци моћи да угосте шампионе шест континената
Светско првенство ће се играти у Мароку - ФИФА потврдила, великани стижу у фебруаруGetty © Dan Mullan / Staff

Мароко је највеће изненађење Светског првенства у Катару, на ком су постали прва афричка селекција у историји Мундијала која је стигла до полуфинала.

Након пораза од Француске их очекује утакмица за треће место, али док се селекција Валида Реграгуија спрема за тај меч, Мароко је добио фантастичне вести - ова земља биће домаћин предстојећег Светског клупског првенства.

ФИФА је потврдила да ће Светско клупско првенство за 2022. годину бити одржано у Мароку од 1. до 11. фебрура 2023. године. Иако се сумњало да ће домаћини овог турнира поново бити Уједињени Арапски Емирати и то у Абу Дабију, као претходних година, сада је стигла нова информација.

Мароко ће трећи пут бити домаћин овог такмичења, након што су 2013. и 2014. у тој земљи прваци света постали Бајерн Минхен и Реал Мадрид. На предстојећем турниру још увек нису позната два учесника.

За сада знамо да ће играти Реал Мадрид (Европа), Фламенго (Јужна Америка), Сијетл Саундерс (Северна Америка), Оукланд сити (Океанија) и домаћи великан Видад Казабланка. Очекују се још шампиони Африке и Азије да се одреде и прикључе овој листи тимова.

image