Спорт

Због Михе стаје Светско првенство - финале почиње минутом ћутања за Синишу

Арсен Венгер је потврдио одлуку ФИФА да легендарни српски фудбалер добије почаст пред почетак највеће утакмице у светском фудбалу
Због Михе стаје Светско првенство - финале почиње минутом ћутања за СинишуGetty © Mario Carlini / Iguana Press / Stringer

Важна вест стиже из Катара. Високи функционер и некадашњи менаџер Арсенала Арсен Венгер саопштио је да ће пре финала Светског првенства бити одата почаст Синиши Михајловићу.

Због трагичне смрти легендарног Михе, утакмица између Аргентине и Француске почеће минутом ћутања.

Михајловић је у петак преминуо у Риму након дугогодишње борбе са леукемијом, а у престоници Италије биће сахрањен у понедељак. Вест о одавању почасти славном фудбалеру пренео је "Спортс центар" телевизије И-Ес-Пи-Ен.

Синиша Михајловић је у играчкој каријери наступао на једном Светском првенству, у Француској 1998. године. Тада је и забележио погодак за селекцију СР Југославије, и то из слободног ударца, за победу против Ирана.

Осим тога, наступао је за Југославију и на Европском првенству 2000. године, последњем на које се наша репрезентација пласирала. Био је селектор репрезентације Србије, али није успео да "орлове" одведе на Мундијал у Бразил 2014. године.

Финале Светског првенства у Катару игра се у недељу од 16.00 часова, а читав свет имаће прилику да ода почасту славном Синиши Михајловићу.

image
VV inauguration
banner