Спорт

Италија тугује због Михе, насловне стране посвећене легенди - "Адио, гранде Синиша"

Јавност у земљи у којој је Михајловић живео и радио током претходних 30 година знала је како да му се одужи за све што је урадио за тамошњи фудбал
Италија тугује због Михе, насловне стране посвећене легенди - "Адио, гранде Синиша"© Gazzetta dello sport / Corriere dello sport / screenshot

Синиша Михајловић је у петак преминуо у 54. години након дугогодишње и тешке борбе са леукемијом. Смрт легендарног српског фудбалера шокирала је светску јавност, која на разне начине покушава да искаже жалост.

Тако је и један познати новинар предложио увођење посебне фудбалске награде "Синиша Михајловић", док су италијански медији насловне стране посветили прерано преминулом тренеру.

Михајловић, који је донедавно био тренер Болоње, преминуо је у Риму, где ће у понедељак бити сахрањен. У суботу и недељу ће се од њега опростити и његова Црвена звезда.

Но, то су већ учинили и највећи италијански спортски медији. "Газета дело спорт" је читаву насловницу посветила легендарном фудбалеру и бившем играчу Лација, Интера, Роме и Сампдорије уз речи "Синиша заувек".

На насловној страни "Коријере дело спорта", уз велику фотографију Михајловића стоји наслов "Адио гранде Синиша" уз речи "Калчо је изгубио свог ратника".

И торински "Тутоспорт" се опростио од Михајловића речима "Велики Синиша". Од некадашњег фудбалера и тренера у међувремену су се опростили и бројни бивши саиграчи и ривали, као и клубови за које је наступао и против којих се борио.

image