Спорт

"Дешан није погрешио с Бенземом, исто сам ја урадио са Савићевићем"

Фабио Капело је имао шта да каже о недавно завршеном Мундијалу
"Дешан није погрешио с Бенземом, исто сам ја урадио са Савићевићем"Getty © Franck Fife - Pool / Pool

Легендарни италијански тренер Фабио Капело дао је интересантан интервју за "Коријере дела сера" у ком је коментарисао најважније тренутке недавно завршеног Светског првенства у Катару.

Он је том приликом помињао и некадашњег репрезентативца Југославије Дејана Савићевића, али је у први план истакао да је неуспех на Мундијалу остварила Шпанија форсирајући игру са великим поседима лопте.

Капело је истакао да је такав стил игре "смрт за фудбал".

"Чуо сам за многе тактичке поставке и саставе, али у Катару су мање-више сви користили исти, који је терао екипу да се сви играчи бране и да сви играчи нападају. Бескорисно је измишљати било шта друго. Форсирање поседа лопте је смрт за фудбал, то је апсолутно досадно. Играчи с лоптом немају никакву одговорност нити преузимају ризик, док је за супротну игру потребна храброст", рекао је Капело.

Последњих дана се у Француској направила читава "сапуница" око наводног терања Карима Бенземе из репрезентације Француске. Најбољи фудбалер света се повредио уочи Мундијала и био је ван националног тима, вратио се кући, али након што се опоравио, очекивао је да ће га Дешан вратити у састав.

Тако нешто се није догодило, Француска је у финалу изгубила од Аргентине, а Бензема је донео одлуку да никад више не наступа за "галске петлове". Новинари су Капела питали да ли је можда Дешан том приликом погрешио.

"Не, није погрешио. Исту ствар сам ја урадио са Савићевићем пре финала Интерконтиненталног купа 1994. године. Ујутро пре утакмице, рекао ми је да је спреман да игра након што сам већ све припремио са другим играчем у тиму. Из поштовања му нисам допустои да игра. Мислио сам да је то поштена одлука за екипу. Остаје питање да ли би Милан и Француска са Савићевићем и Бенземом освојили још један трофеј. Можда да, али то није ни битно", рекао је Фабио Капело.

image
VV inauguration
banner