Спорт

ФИФА изабрала најлепши гол Мундијала - "маказице" Ришарлисона против Србије

У конкуренцији 10 најлепших голова била су два постигнута против "орлова", од којих је један и изабран за победника
ФИФА изабрала најлепши гол Мундијала - "маказице" Ришарлисона против СрбијеGetty © Michael Steele / Staff

Фудбалска репрезентација Србије није се прославила на Светском првенству у Катару, пошто је после великих очекивања завршила учешће без иједне победе и на тек 29. месту од 32 учесника турнира.

Ипак, и по завршетку Мундијала, Србија се нашла споменута у првом плану, али ни овог пута не по добром - за званично најбољи гол недавно завршеног Мундијала проглашена је мајсторија Ришарлисона против "орлова".

ФИФА је на званичном сајту објавила резултате гласања по којима је за најлепши погодак турнира у Катару прогласила гол Ришарлисона у победи Бразила против Србије (2:0).

Био је то други гол на мечу за Ришарлисона, који је после убацивања лопте са леве стране успео сам себи да је намести за феноменалне "маказице", акробатски потез након којег голман Вања Милинковић-Савић никако није могао да заустави ударац.

Ришарлисонов погодак је победио у конкуренцији још девет кандидата, међу којима је био и још један гол који је примила Србија - онај против Камеруна, када је Винсен Абубакар лобовао Милинковић-Савића.

image