Спорт

Гатузо открио зашто је Анчелоти најбољи на свету и захвалио супрузи што га (још) није оставила

Шеф стручног штаба Валенсије, Ђенаро Гатузо, изјавио је данас да је Италијан Карло Анћелоти најбољи фудбалски тренер на свету
Гатузо открио зашто је Анчелоти најбољи на свету и захвалио супрузи што га (још) није оставилаGetty © Francesco Pecoraro

Гатузо (44) је преузео Валенсију у јуну ове године, а пре тога је водио Наполи, Милан, Пизу, Офи, Палермо и Сион.

"Карло Анчелоти увек зна како да уђе у главе играча. Чини се да је једноставно, али није. Када разговарам са играчем од 20 година, не морам да размишљам о својој каријери или о томе шта сам радио. Морам да смислим како да му уђем у главу. У последње три године постао сам доста бољи. Међутим, морате да знате кога имате пред собом. Имам сина и ћерку и са њима разговарам на другачији начин. Исто је са фудбалерима. Из тог разлога, без обзира на тактику и остале ствари, најбољи тренер на свету је Карло Анчелоти. Невероватно је како је ушао у главе играча из четири генерације", открио је Гатузо за шпански "Ас".

Тренер Валенсије се подсетио и своје играчке каријере.

"Мој фудбалски стил се променио са 27 - 28 година када сам играо за Милан против шпанских клубова. Фудбал је сада потпуно другачији него када сам ја играо. Јасно је да је боље бити играч него тренер. Немаш живот када живиш фудбал, као ја. Морам да захвалим супрузи, не знам зашто ме још није оставила. Када сам постао тренер позвао сам Анчелотија и питао га како му то успева, јер је мени много тешко. Почињем с послом у 8.30, а кући долазим у 19 сати. И после тога размишљам о фудбалу. Морам да се променим, јер није добро 18 - 19 сати размишљати о фудбалу", истакао је тренер Валенсије.

Гатузо је говорио и о свом тренерском путу.

"По завршетку играчке каријере постао сам тренер. Био сам и тренер Пизе, која је била без власника и у катастрофалном стању. Онда сам преузео млади тим Милана, где ми је недостајала изградња игре. Нисам дошао да бих водио први тим. Моја прича као тренера је другачија. Био сам светски шампион, освојио Лигу шампиона. Али то није довољно да будеш тренер. Кренуо сам од нуле. Волим да живим утакмицу, да разговарам са судијама, играчима. На тренингу сам добар, а касније снимке анализирам и по пети сати", закључио је Гатузо.

image
VV inauguration
banner