Спорт

Анчелоти открио зашто на Светском првенству навија за Канаду

Италија ни на овом Мундијалу не учествује, па ће некадашњи репрезентативац те земље, а данас славни тренер, имати други тим који ће бодрити.
Анчелоти открио зашто на Светском првенству навија за КанадуGetty © Stuart Franklin

Почео је четврти дан такмичења на Светском првенству у Катару, а у до сада најдосаднијој утакмици турнира, Хрватска и Мароко су ремизирали 0:0. Други меч у овој групи игра се у среду увече, када се буду састали Белгија и Канада, а управо ће повратници на Мундијал имати и једног великог навијача на својој страни.

Тренер фудбалера Реал Мадрида Карло Анчелоти истакао је да на турниру у Катару навија за селекцију Канаде, преноси "Футбал Италија".

Медији у Риму пишу да већина Италијана на Мундијалу у Катару навија за Аргентину, али међу њима неће бити и Анчелоти.

"Канаде дуго није било на Светском првенству. Канада је мој други дом. Такође, председник Фудбалског савеза Канаде је из Абруца, а тамо ће сви навијати за Канаду", рекао је Анчелоти, који је у браку са Канађанком Маријаном Бареном Меклреј.

Канађани се налазе у групи Ф са Хрватском, Белгијом и Мароком на свом првом учешћу на Мундијалу од 1986. године. Анчелоти је недавно открио да би једног дана могао да буде селектор те репрезентације.

"После овог поглавља на клупи Реала вероватно ћу да се повучем. Али ако Реал буде желео да останем овде десет година, остаћу још десет. Преузимање неке репрезентације у будућности може да буде једна од опција. Канада? Зашто да не? Волео бих то", закључио је Карло Анчелоти.

image
VV inauguration
banner