Спорт

То је љубав према клубу - платио 500.000 евра да оде из Примере у трећу лигу

Лукас Перез је показао невероватним гестом колико му је стало до Депортива из Ла Коруње
То је љубав према клубу - платио 500.000 евра да оде из Примере у трећу лигуGetty © Denis Doyle / Stringer

Много је фудбалера који се бусају у груди када причају о вољеном клубу за који наступају. Још је више оних који љубе грб на дресу када постигну гол.

Али тешко да је ико успео да дочара своју љубав према локалном клубу неко као што је то на самом почетку 2023. године урадио Лукас Перез. Он је из свог џепа дао 500.000 евра, да би помогао Депортиво Ла Коруњи, тиму који наступа у два ранга испод његовог досадашњег тима.

Невероватна вест из Шпаније је протеклих дана натерала многе да се запитају колико је велика њихова љубав према најдражем клубу. Шпански нападач Лукас Перез решио је да напусти тамошњег члана Примере, екипу Кадиза.

Некадашњи играч Арсенала и Вест Хема је решио да иако је најбољи стрелац тима који наступа у првој лиги Шпаније, плати откупну клаузулу у свом уговору, како би постао слободан играч. Тако је за 500.000 евра добио неопходне папире, а решио је да пређе у Депортиво, славни шпански клуб који тавори у трећој лиги тамошњег фудбала и налази се у великим финансијским проблемима.

Депортиво Ла Коруња је 2000. године био првак Шпаније, али сада играју у трећој лиги и воде велику борбу за повратак у Сегунду. Перез, који је велики навијач "Депора", решио је да покаже колико му је стало до клуба, којем ће покушати да својим квалитетом помогне у циљевима.

"Депор" је и двоструки освајач Купа краља, а 2004. године су играли у полуфиналу Лиге шампиона.

image
VV inauguration
banner