Спорт

Инфантино: Свака држава да има стадион који ће се звати "Пеле"

Председник Међународне фудбалске федерације Ђани Инфантино, изјавио је да ће покренути иницијативу да у свакој држави макар по један стадион понесе име по легендарном бразилском играчу Пелеу, који је недавно преминуо у Сао Паулу после дуге борбе са раком
Инфантино: Свака држава да има стадион који ће се звати "Пеле"Getty © Richard Heathcote

Инфантино је допутовао у Бразил да ода почаст легендарном фудбалеру, који ће бити сахрањен у уторак.

Први човек ФИФА изјавио је да би свака земља требало да има стадион који носи име по Пелеу.

"Покренућемо иницијативу да све земље света имају бар један стадион који ће понети име по Пелеу да би сва деца знала колико је он био важан за фудбал", рекао је Инфантино, преноси британски "Телеграф".

Британски медији подсећају да је ковчег са телом легендарног фудбалера раније пребачен из болнице "Алберт Ајнштајн" у Сао Паолу у којој је преминуо на стадион Сантоса.

Ковчег са телом славног фудбалера заклоњен је великим белим шатором, а постављен је на центар терена. Инфантино се међу првима опростио од Пелеа.

"Осетио сам пуно емоција, туге, али и осмеха, јер нам је Пеле дао много осмеха. Тражићемо да му се свуда широм света ода почаст минутом ћутања", додао је први човек ФИФА.

Сви навијачи имаће прилику да се опросте од Пелеа, пошто ће улаз на стадион Сантоса бити дозвољен без прекида до уторка у 10.00 по локалном времену када ће поворка кренути улицама Сао Паула до гробља на којем ће бити сахрањен.

Поворка ће проћи и поред куће у којој живи Пелеова 100-годишња мајка, а самом чину сахране присуствоваће само породица легендарног фудбалера.

image