Спорт

Челси даје 127.000.000 евра за светског шампиона и обара рекорд Премијер лиге

Енцо Фернандез би требало да постане највеће појачање у историји енглеског фудбала, након што је прошлог месеца са Аргентином постао првак света
Челси даје 127.000.000 евра за светског шампиона и обара рекорд Премијер лигеGetty © Julian Finney / Staff

Како ствари стоје, енглеска Премијер лига сваког часа би могла да добије нови рекордан трансфер, највећи у историји. Челси је спреман да доведе Енца Феранндеза из португалске Бенфике и то за невероватних 127.000.000 евра!

Како јавља увек добро обавештени Ђанлука ди Марцио, овај посао је близу свог завршетка, а централни везиста ће постати најскупље плаћени играч у историји најбогатије лиге света.

Челси је решио да плати и више од откупне клаузуле која стоји у Фернандезовом уговору, али зато што су са Бенфиком договорили да новац исплаћују у ратам. То је први трансфер у историји Премијер лиге који у британским фунтама пребацује 100 милиона (износиће око 112.000.000 фунти).

Колико је овај посао невероватан говори да је Енцо у каријери одиграо само 108 утакмица у клупском фудбалу. Иначе, његов бивши клуб Ривер Плејт ће инкасирати 25% трансфера због клаузуле у уговору када су продавали Аргентинца у Бенфику.

Тако ће Ривер зарадити 31.750.000 евра само кроз ову клаузулу, што је далеко више од чак и највећих трансфера у историји клуба, попут продаје Хавијера Савиоле у Барселону.

Фернандез је недавно постао шампион света са Аргентином, као један од кључних играча у тиму. Ипак, поставља се питање хоће ли овај везиста моћи на "Стамфорду Бриџу" да оправда тако огромна улагања.

image