Спорт

Ђоковић не игра против Норвешке, Троицки изабрао тим за Дејвис куп

Селектор репрезентације Србије Виктор Троицки саопштио је списак тенисера за меч против Норвешке, који ће бити одигран трећег и четвртог фебруара у Ослу

Норвешка и Србија ће одиграти меч за пласман у групну фазу финалног турнира Светске групе Дејвис купа.

У саопштењу Тениског савеза Србије се наводи да Троицки против Норвешке рачуна на Миомира Кецмановића, Филипа Крајиновића, Ласла Ђереа, Хамада Међедовића и Николу Ћаћића.

"Нисмо дуго играли меч у фебруару, односно на самом почетку сезоне, још од 2019. када смо били гости у Узбекистану. Жреб нас није миловао, дао нам је јаког противника, посебно уколико за њих буде играо њихов најбољи тенисер Каспер Руд. Одлучио сам се за овај састав, који је скоро исти тим са којим смо играли групну фазу Светске групе прошле године у Валенсији, са тим што ће први пут у саставу Дејвис куп тима Србије бити и наш најперспективнији млади тенисер Међедовић", рекао је Троицки, пренео је ТСС.

Србија ће на овом мечу бити без најбољег тенисера Новака Ђоковића.

"Овај пут ћемо на пут без Ђоковића за којег верујемо да ће наставити златни низ освајања гренд слем трофеја, посебно у Мелбурну где је рекордер са девет гренд слем титула. Он ће се у Мелбурну борити за 22. гренд слем трофеј у каријери. Сви наши играчи, осим Хамада, ће играти на гренд слему у Аустралији", додао је селектор Србије.

Он је свим српским тенисерима пожелео добре резултате на Аустралијан опену, који почиње 16. јануара у Мелбурну.

"Желим им да што дуже остану у турниру, да забележе што боље партије и резултате и да се из Мелбурна врате без повреда, здрави и спремни за Норвешку. Верујемо да ћемо одиграти сјајан меч у Ослу и пласирати се у групну фазу Светске групе када очекујемо да нам се прикључи и Новак. Имамо млад, јак, увек јако мотивисан тим када се игра за Србију и верујемо да ће то бити сјајна недеља за нас", закључио је Троицки.

image