Спорт

Десеткована Звезда гостује у Валенсији

Кошаркаши Црвене звезде од 20.30 часова играју против Валенсије у гостима у мечу 17. кола Евролиге. Ток меча можете пратити на нашем порталу

Српска екипа са великим кадровским проблемима игра на незгодном гостовању у Шпанији.

Душко Ивановић не може да рачуна на повређене Хасана Мартина, Николу Ивановића и Луку Вилдозу, док Факундо Кампацо неће моћи да буде регистрован за Евролигу све до 28. фебруара.

Уз то, црвено-бели су у прошлом колу доживели болан пораз након продужетка против Барселоне у Београду.

Са друге стране, ни Валенсија није у идеалном стању, пошто поред промењиве форме (две победе у последњих пет мечева), због повреда највероватније неће моћи да рачуна на Сема Ван Росома, Виктора Клавера и Мартина Хермансона.

"Играћемо са мањим бројем играча на позицији плејмејкера, али наше амбиције се не мењају. Играмо против једне екипе која је нападачки заиста изванредна. Већ дуги низ година имају традицију да потписују играче са изванредним нападачким талентом, чак и тројке и четворке шутирају за три поена… Имају много простора за игру један на један, а против такве екипе мораш да играш одбрану. Ми је играмо, али против овакве екипе морамо још боље” рекао је тренер Црвене звезде Душко Ивановић и осврнуо се на одсуство Кампаца и на повреде Ивановића и Вилдозе:

"Да смо могли да региструјемо Факунда, било би нам далеко лакше, овако ће нам бити значајно теже, али ови момци ће морати да дају више од себе, нема друге", додао је црногорски стручњак.

Валенсија дочекује Црвену звезду од 20.30 часова, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Standings provided by Sofascore

image