Спорт

Бодирога: У интересу Евролиге је да Кампацо игра, дали смо препоруку

Први човек Евролиге Дејан Бодирога огласио се поводом најновијих вести које се тичу КК Црвена звезда и забране регистровања играча
Бодирога: У интересу Евролиге је да Кампацо игра, дали смо препоруку© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Менаџмент Евролиге је 30. децембра 2022. године упутио препоруку надлежним, независним комисијама - Комисији за контролу управљања и Финансијској комисији, да се дозволи регистрација Факунда Кампаца у Црвеној звезди и да му се омогући да игра, зато што је то у интересу такмичења, изјавио је председник Евролиге Дејан Бодирога.

Финансијска комисија Евролиге, независно регулаторно тело, забранила је Црвеној звезди да региструје нове играче и тренере до 28. фебруара и новчано је казнила са 25.000 евра због "тешког кршења правила финансијске стабилности и фер-плеја".

Бодирога је у изјави за "Спортал" истакао да је врх Евролиге сматрао да је неопходно дозволити Кампацу да буде регистрован, а осврнуо се и на поштовање финансијског фер-плеја.

"Уједно смо подржали све одлуке које иду у смеру максималног поштовања свих прописа везаних за финансијску стабилност и фер-плеј, што подразумева и појачавање надзора. По питању крајње одлуке, мој став је сасвим јасан и нема потребе да га додатно појашњавам", додао је председник Евролиге.