Спорт

Ивановић више о Кампацу него о Валенсији: Да смо могли да га региструјемо...

Тренер Црвене звезде на последњем тренингу пред дуел са Валенсијом у Евролиги више причао о казни коју је клуб добио и немогућности да региструје нове играче
Ивановић више о Кампацу него о Валенсији: Да смо могли да га региструјемо...Getty © Dusan Milenkovic/ATAImages

Душко Ивановић изјавио је да екипу очекује тежак меч против Валенсије у 17. колу Евролиге, али је доста времена посветио и ситуацији која је настала због казне Евролиге.

"Валенсија је опасна екипа са изванредним играчима, поготово нападачки и има много простора за игру један на један", изјавио је Ивановић.

Звезда у петак гостује код "слепих мишева", а у тиму неће бити Факунда Кампаца, којег ће београдски клуб моћи да региструје тек крајем фебруара.

"Да смо могли да региструјемо Факунда било би много лакше, а овако је много теже, али ће момци сада морати да дају више од себе и то је то нема нам друге. Играћемо са мањим бројем играча на неким позицијама, али наше амбиције се не мењају. Играмо против једне екипе која је нападачки заиста изванредна", истакао је црногорски стручњак.

"Већ дуги низ година имају традицију да потписују играче са изванредним нападачким талентом, чак и тројке и четворке шутирају за три поена. Имају много простора за игру један на један, а против такве екипе мораш да играш одбрану. Ми је играмо, али против овакве екипе морамо још боље."

Он се осврнуо и на пораз од Барселоне у претходном колу.

"Није нам се свидео начин на који смо изгубили, али добро. Не играју они од јуче то је саставни део спорта и карактерни играч се огледа у томе колико пута се дигне након што падне. Нема никакве разлике око тог извињења, то је требало судија да види да је гажена линија", закључио је Ивановић.

image