Спорт

Ђоковић после освајања титуле: Хвала што ме трпите

Новак Ђоковић после освајања титуле у Аделејду захвалио се свима који су га бодрили на том путу
Ђоковић после освајања титуле: Хвала што ме трпитеGetty © Sarah Reed / Stringer

Најбољи српски тенисер у финалу је савладао Себастијана Корду резултатом 2:1, по сетовима 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 6:4.

"Добро вече свима, надам се да сте уживали вечерас. Неколико речи Себу и тиму – свака част, велики напор и морам да кажем да си био ближи победи него ја, али ниси имао среће, две лопте су све одлучиле. Само настави тако јер си сјајан играч", рекао је Ђоковић свом противнику.

Он се потом захвалио и свом тиму који је испаштао током финалног сусрета.

"Захвалио бих свом тиму што ме трпе и толеришу у добрим и лошим временима, данас није било лако радити са мном и хвала им свима што су овде, волим вас. Ту је и мој брат Марко којег не виђам пречесто. Хвала Маре што си уз мене."

На крају, имао је само речи хвале за велики број српских навијача који су из дана у дан пунили трибине и чинили да се осећа као код куће.

"Била је ово невероватна недеља и ви сте је направили још лепшом и то је за мене прави поклон. Све ово је невероватно, чак и посвета коју сам добио и хвала вам што сте били на сваком мечу уз мене и што сте ме подржавали. Дефинитивно је изгледао као да играм код куће и ви сте учинили да из дубине срца осетим вашу добродошлицу. Сјајно је што смо имали наследника абориџина чији су преци овде били хиљадама година, хвала што преносите историју и културу вашег народа и видимо се овде следеће године", закључио је Ђоковић.

image