Спорт

Роналдо дебитује за Ел Наср против Месија

Тренер фудбалера Ел Насра Руди Гарсија потврдио је да ће Португалац Kристијано Роналдо дебитовати за нови клуб 22. јануара, на мечу против Ал-Итифака на мечу 14. кола професионалне лиге Саудијске Арабије
Роналдо дебитује за Ел Наср против МесијаGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Роналдо је 30. децембра потписао уговор са Ел Насром до јуна 2025. године, али још нема право наступа за нови клуб, пошто мора да одслужни суспензију од два меча која му је изречена док је играо за Манчестер јунајтед.

Португалац је већ одрадио један меч суспензије, а пропустиће и дуел против Ал Шабаба, који је на програму 14. јануара.

Гарсија је навео да би Роналдо пре званичног дебија за нови клуб могао да заигра 19. јануара у Ријаду, у тиму који ће бити састављен од фудбалера Ел Насра и Ел Хилала на мечу против Пари Сен Жермена.

"То неће да буде деби Роналда у дресу Ел Насра. Тај тим ће да буде састављен од играча Ел Хилала и Ел Насра", рекао је Гарсија за "Екип".

Он је долазак Роналда у Ел Наср упоредио са преласком легендарног Пелеа у Њујорк Kосмос.

"Надам се да ће Роналдо доласком у Ел Наср поново да осети ужитак играња фудбала после бурног периода, које је имао у претходна два месеца у Манчестер јунајтеду, португалској репрезентацији и на приватном нивоу. Остварићемо циљ ако Роналдо поново пронађе задовољство да игра фудбал", закључио је Гарсија.

Ел Наср је први на табели са 29 бодова из 12 утакмица.

image