Спорт

Партизан коштао очајан старт, Макаби прекинуо серију победа црно-белих

Екипа Жељка Обрадовића је у одличној серији резултата, али сада је на реду тешко гостовање у Израелу
Партизан коштао очајан старт, Макаби прекинуо серију победа црно-белих© АBA liga/Dragana Stjepanović

Кошаркаши Партизана нису успели да славе против Макабија у 40 минута кошарке у Тел Авиву и то након што се у неколико уводних минута "нису појавили" на паркету - 81:90.

Црно-бели су од првог до последњег минута били у заостатку, пошто је Макаби отворио утакмицу серију 12:0 и тако од старта показао како ће се ствари одвијати.

Екипа Жељка Обрадовића на врућем гостовању није успела ни да стигне до изненађења, али ни да одржи осам поена предности из првог сусрета два тима у Београду. Због тога је Макаби тим који има бољи међусобни скор, који ће одлучивати о пласману на табели ако два тима буду била изједначена по броју победа.

Макабију је било потребно мање од седам минута да стигне до 20:7, када су исувише лако успевали да постигну поене из рекета. Црно-бели у том аспекту нису контролисали дешавања, па је Макаби имао чак 13 офанзивних скокова.

Партизан се мало по мало враћао, у трећој и четвртој четвртини су стигли и на четири и шест поена заостатка у неколико наврата, али превелики број изгубљених лопти (чак 13) утицао је да се Макаби сваки пут изнова "одлепи".

Најбољи у тиму Партизана био је Кевин Пантер са 22 поена и три убачене тројке, Данте Егзум је убацио 17, а Зак Ледеј и Алекса Аврамовић по 15 поена. Што се тиче Макабија, Лоренцо Браун је убацио 21 поен, Бонзи Колсон 19, а Џарел Мартин 13. Партизан сада има скор 8-10, док је Макаби на 10-8.

  • 11. јан 2023 • 22:03

    22:03

    Победа Макабија 90:81

    Покушавао је Партизан, али није вредело - Макаби је прекинуо серију од четири евролигашке победе црно-белих након одличног почетка меча и потом контролисања дешавања на терену током све четири четвртине.

    Standings provided by Sofascore

  • 21:49

    37' - Партизан и даље на "минус шест"

    Води Макаби 80:74, али врло важни поени Кевина Пантера под фаулом, након чега користи и слободно бацање. Црно-бели ће морати још мало да појачају у одбрани, још нешто мало више од три минута до краја.

  • 21:39

    34' - Партизан опет на "два поседа" (67:73)

    Макаби има шест поена предности на нешто мало више од шест минута до краја меча, али неких 30 и кусур секунди раније имали су и "плус 10". Но, две добре одбране Партизана и две брзе транзиције за лаке поене Папапетруа и Аврамовића доводе црно-беле у далеко бољу ситуацију.

  • 21:29

    Крај треће четвртине - 64:53 за Макаби

    Много посла очекује Партизан који не успева никако да се значајније приближи Макабију. Доста слабо организованих напада, а црно-бели не успевају ни да зауставе домаће под својим кошем - чак 22 од 34 имају играчи Макабија за два поена.

  • 21:18

    25' - Макаби има "плус осам" - 53:45

    Погодио је Алекса Аврамовић одмах тројку на старту треће четвртине и смањио на 46:42, али од тада црно-бели не постижу поене из игре, само са линије слободних бацања.

    Зато је одстојање скоро идентично као на полувремену.

  • 20:53

    Крај првог полувремена - Макаби води 46:39

    Како је почео меч, ово сада још и изгледа добро, пошто је у једном тренутку било и 14 разлике за Макаби. Добивши другу деоницу 26:22, црно-бели су успели да се примакну на седам поена разлике.

    Најбољи у Партизану су Пантер са 12 и Ледеј са 10 поена, док је Егзум додао седам. У тиму Макабија, 15 поена Колсона, а по осам Нибоа и Брауна.

  • 20:35

    15' - Важна тројка Трифуновића (35:27)

    Добар тренутак за црно-беле на тајм-ауту Макабија. Био је то напад Израелаца када су имали шансу да оду на +13, али ухваћена лопта и брза контра завршава се тројком Уроша Трифуновића. Врло важан моменат, Партизан успева да се после доста времена спусти испод 10 поена разлике.

  • 20:23

    Крај прве четвртине - 13:24

    Чак 11 поена предности за Макаби уз 10 поена Бонзија Колсона. Црно-бели још увек покушавају да пронађу ритам у нападу, али мораће и у одбрани да реше проблеме ако желе да се што пре врате у егал.

  • 20:17

    7' - Партизан већ примио 20 поена

    Било је у једном тренутку и 18:4, а у овом тренутку је 20:7. Врло слаб почетак црно-белих. Макаби је погодио две узастопне тројке, Партизан слабо организује своје напад и агресивност домаћег тима је такође и те како видљива. Превише је то "мекана" игра црно-белих под кошем.

  • 20:11

    4' - Очајан старт, 10:0 за Макаби

    Није Партизан уопште ушао добро у овај меч, пошто већ после три и по минута резултат показује 10:0 у корист домаћег тима.

    У сваком нападу је Макаби успео да постигне поене, а код црно-белих два промашена шута за три Јама Мадара и један Алена Смаилагића.

image