Спорт

Чеферин: Србија може да организује неки важан турнир под окриљем УЕФА

Први човек европског фудбала посетио је просторије Фудбалског савеза Србије у Београду
Чеферин: Србија може да организује неки важан турнир под окриљем УЕФА© Fudbalski savez Srbije

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александар Чеферин изјавио је у петак у Београду да би Србија ускоро могла да организује неки важан турнир под окриљем УЕФА.

Чеферин је претходно имао пријем у Председништву Србије где се састао са председником Александром Вучићем, а потом је посетио и просторије Фудбалског савеза Србије.

Тамо је био у присуству његовог најближег сарадника Зорана Лаковића, заједно са ким је и одржао краћи састанк са члановима руководства ФСС.

"Уживам заиста сваки пут када дођем у Србију. Морам да кажем да сам први пут овде у просторијама Савеза, увек сам ишао у Спортски центар у Старој Пазови и утисци су веома позитивни. Одушевљен сам инфраструктуром, апсолутно је фасцинанто колико лепих малих стадиона имате на располагању", рекао је Чеферин, пренео је званични сајт ФСС.

"Коначно и Србија добија озбиљну инфраструктуру, а то значи да можете да организујете неки важан турнир под окриљем УЕФА. Без добре и квалитетне инфраструктуре нема ни доброг фудбала", додао је први човек УЕФА.

Чеферин ће на Конгресу УЕФА петог априла у Лисабону бити једини кандидат за нови мандат на функцији челника европске куће фудбала.

"Мени пуно значи што сам добио подршку свих 55 савеза, то је велика ствар јер никога не можеш да присилиш да буде на твојој страни уколико то ниси заслужио. У исто време, то је додатна мотивација и још већа одговорност, пробаћу да их не разочарам. Када сам се кандидовао 2016. године, прогнозе су биле да нећу добити ни пет гласова, да нико из нашег региона никада неће бити ни у Извршном одбору, а камоли на руководећој функцији УЕФА", рекао је Чеферин.

Он је истакао да људи из нашег региона имају знање и квалитет.

"Али ствари се мењају, доказали смо да имамо знање и квалитет, можда нисмо били самоуверени и можда сами себе нисмо довољно ценили. Сада је свима јасно да смо достојни тако одговорних функција у кровној организацији европског фудбала", закључио је Чеферин.

image