Спорт

Махачев у Перту без Хабиба у углу, Нурмагомедов се повлачи из ММА

Недавна одлука Хабиба Нурмагомедова да се повуче из мешовитих борилачких вештина вероватно значи да он неће бити у углу свог пријатеља и тренинг партнера, Ислама Махачева, у мечу против Александра Волкановског
Махачев у Перту без Хабиба у углу, Нурмагомедов се повлачи из ММАGetty © Carmen Mandato

Нурмагомедов, који се 2020. године повукао из активних такмичења са савршеним резултатом 29-0, жели да се у потпуности повуче из спорта како би проводио више времена са породицом.

Откако је изашао из октагона, Хабиб је започео блиставу тренерску каријеру, а његови борци су имали импресивних 19-2 у прошлој години, укључујући и освајање два појаса - Ислам Махачев је постао шампион, као и Хабибов рођак, Усман Нурмагомедов.

Време објаве Хабибове одлуке донело је многа питања, али на тренутно најважније - да ли ће бити у углу за највећи меч у досадашњој Махачевој каријери (против Александра Волкановског у Перту 11. фебруара) - одговара Хабибов менаџер, Ризван Магомедов.

"Мислим да је био јасан. Дуго је размишљао и на крају донео одлуку. Нема потребе да се траже неки закулисни разлози или инциденти. Завршио је каријеру 2020. године, али од тада много путује - тренирање у камповима, када су борбе... Од 12 месеци у години, десет проведе далеко од куће. Жели да проводи више времена са породицом и да се посвети деци... Да, највероватније неће ићи у Аустралију", рекао је Магомедов.

Уместо њега, Махачеву ће у углу бити амерички тренер Хавијер Мендез, као и азербејџански рвач Муслим Амирасланов.

Хабиба и Махачева је тренирао и водио Хабибов отац Абдулманап, који је преминуо 2020. године.

Хабиб је навео Махачева као свог наследника у лакој категорији УФЦ, а "пророчанство" се испунило у октобру прошле године, када је Ислам освојио титулу у борби са бившим шампионом Чарлсом Оливеиром.

image