Свет

Тресла се Турска, више десетина повређених у земљотресу (ВИДЕО)

Потрес јачине 6 степени Рихтерове скале осетио се у Истанбулу и Анкари
Тресла се Турска, више десетина повређених у земљотресу (ВИДЕО)© Tanjug/(AP Photo/Tatan Syuflana

Најмање 46 људи је повређено када је земљотрес јачине 6 степени Рихтерове скале погодио јутрос запад Турске, у близини града Дузџе, саопштила је Служба за ванредне ситуације у тој земљи. Министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу саопштио је да је повређено 50 особа, од којих једна теже, а 33 особе су отпуштене из болница.

Турски министар здравља Фахретин Коча навео је на Твитеру да је 35 особа повређено у Дузџи и оближњим провинцијама.

Он је додао да је током земљотреса дошло до нестанка струје, али да се ради на обнови снадбевања електричном енергијом. Турска Управа за катастрофе и ванредне ситуације измерила је земљотрес јачине 5,9 степени Рихтерове скале и навела да је епицентар био у Гољаки, округу у северозападној провинцији Дузџе. Турски медији пренели су да се земљотрес осетио и у Истанбулу и Анкари.

За сада нема извештаја о погинулима или значајној материјалној штети, навео је турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу, а преноси Ројтерс.

Он је додао да је током земљотреса дошло до нестанка струје, али да се ради на обнови снабдевања електричном енергијом.

Турска Управа за катастрофе и ванредне ситуације измерила је земљотрес јачине 5,9 степени Рихтерове скале и навела да је епицентар био у Гољаки, округу у северозападној провинцији Дузџе.

Турски медији пренели су да се земљотрес осетио и у Истанбулу и Анкари.

image
VV inauguration
banner