Спорт

Петрић иде из Партизана: Рекао сам Краљу да тражи тренера, био сам код лекара и сад је доста

Стратег црно-белих је открио да здравствени разлози леже иза његове одлуке да наредног месеца напусти позицију тренера Партизана
Петрић иде из Партизана: Рекао сам Краљу да тражи тренера, био сам код лекара и сад је доста© YouTube / screenshot / FK Partizan Beograd

Фудбалери Партизана у четвртак су доживели тежак пораз у Лиги конференције, пошто их је Шериф савладао 3:1 у Београду и тако елиминисао из европског такмичења.

Већ у петак појавила се информација да је тренер Гордан Петрић поднео оставку, а сада је стратег црно-белих први пут проговорио о томе.

Како су преносили медији, Петрић је одлучио да клупу тима из Хумске напусти крајем марта, током репрезентативне паузе, када ће клуб имати времена да доведе његову замену.

"Пре три недеље сам рекао Ивици Краљу да полако тражи тренера кад дође пауза за репрезентацију. Доста људи зна и не зна да сам фудбалску каријеру прекинуо због болести и пред припреме у Турској су ми рекли на прегледима да ми прескаче срце. Скинуо сам младеж који иде ка меланому. Добро сам, али не желим да провоцирам организам да ми се деси нешто што је било кад сам имао 30-31 годину. Тад сам рекао да не дижемо фрку, сад се то догодило. Замолили су ме људи из клуба да останем до репрезентативне паузе да би нашли тренера и тако је и било", рекао је Петрић на конференцији за медије уочи утакмице Партизана и Радничког 1923.

"Ако људи мисле да се не нервирам, ја се не нервирам, али ко зна шта мој организам ради. Нећу да провоцирам мој организам. И кад сам завршио терапије са раком коже, кад се све завршило, више сам био са Пеђом (Мијатовићем, прим. аут.) у Валенсији код доктора. Доктор ми је рекао 'Транкило', то значи 'Полако'. Немам проблем, али нећу да провоцирам."

Петрић је коментарисао и ко би могао да га наследи на месту тренера црно-белих.

"Сигурно да могу да саслушају неке моје предлоге. Толико има код нас тренера. У нашем клубу су Дуљај и Алберт Нађ, тренере као што је Лазетић и Сале Илић који су поникли у Партизану, Дарко Миланич... Али ово што ја одлазим, можда и није требало да кажем, али морао сам да кажем играчима", истакао је Петрић, који је поручио да се више неће бавити тренерским послом.

image
VV inauguration
banner