Спорт

Вучелић: Будите сигурни, у Партизану смо свесни својих одговорности

Први човек црно-белих коментарисао је последња дешавања у клубу
Вучелић: Будите сигурни, у Партизану смо свесни својих одговорности© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић изјавио је да ће се руководство клуба суочити са одговорношћу због стања у клубу, преноси "Спортски журнал".

Фудбалери Партизана елиминисани су у шеснаестини финала Лиге конференције, пошто су у реванш мечу поражени од Шерифа у Хумској 3:1 (2:1).

Тренер црно-белих Гордан Петрић поднео је у петак оставку по писању "Телеграфа", док је руководство клуба заказало ванредну седницу Управног одбора за 27. фебруар.

"Тешко сам поднео елиминацију од Шерифа, наравно. Баш као што сам лепо поднео победе над Келном... За понедељак сам заказао Управни одбор Фудбалског клуба, са темом извештај о раду и одговорности за резултате, па онда даље кроз легалне институције клуба и никако друкчије. Али, баш никако. Будите сигурни да смо свесни својих одговорности и да ћу да се суочим с њима. Врло уважавам став навијача и да сам са паролама њиховог задовољства суочен био и онда кад смо освајали трофеје попут шампионских титула, дупле круне и купова Србије, презимљавања у Европи, победа над Келном", изјавио је Вучелић.

Освнуо се председник црно-белих на финансијску ситуацију у клубу.

"Што се финансијске ситуације у клубу тиче, њу одликује најредовнија исплата плата фудбалерима и свим запосленим у клубу и стручном штабу, што сам одувек сматрао превасходним задатком управе. Лиценце за европска такмичења увек смо редовно и регуларно добијали уз свесрдну помоћ државе, посебно председника Србије. Потпуне истине ради то кажем и уз искрену захвалност, ма колико то и како сметало било коме. И наредна примања запосленима, као и играчима, биће у року намирена. Посебно смо одговорни што смо ове сезоне донели највише међународних бодова српском фудбалу. Могли смо и морали много више. То, такође, заслужује и критику и одговорност", закључио је Вучелић.

image
VV inauguration
banner