Спорт

Медведев је Новакова најбоља шанса - Рус чува Србина на "престолу"?

Некада најбољи тенисер света пласирао се у полуфинале мастерса у Индијан Велсу и освајањем истог засигурно би сачувао Ђоковића на првој позицији на АТП листи
Медведев је Новакова најбоља шанса - Рус чува Србина на "престолу"?Getty © Sarah Reed / Stringer

Познати су први полуфиналисти мастерса у Индијан Велсу, пошто су у среду у Калифорнији победе забележили Френсис Тијафо и Данил Медведев.

Американац Тијафо савладао је Британца Камерона Норија 6:4, 6:4, али још важније за многе навијаче Новака Ђоковића је победа Данила Медведева над Алехандром Давидовичем Фокином 6:3, 7:5.

Руски тенисер ће тако у полуфиналу играти управо против Американца, а како је уписао 18. победу у низу, он тренутно важи за једног од главних фаворита за освајање турнира у Индијан Велсу.

Управо би тај сценарио сачувао Новака Ђоковића на првом месту АТП листе. Карлос Алкараз претендује да се врати на ту позицију ако освоји први мастерс у сезони, а његов четвртфинални меч против Феликса Оже-Алијасима на програму је у ноћи између четвртка и петка.

Канађанин јесте до сада три пута славио против Шпанца, али и Алкараз је у све бољој форми. Једино што ће Ђоковића сачувати на првој позицији јесте пораз Алкараза у Индијан Велсу у било којој рунди. Због тога је сјајан низ Данила Медведева можда и најбоља прилика да баш он у потенцијалном финалу заустави захукталог Шпанца.

Медведев није имао много проблема против Давидович Фокине, правио је брејкове у правим тренуцима и овом победом готово обезбедио себи повратак на пето место АТП листе. А после Аустралијан опена био је тек 12. на свету.

image