Спорт

Сензација Србина у Мајамију - Лајовић срушио некада најбољег на свету

Енди Мари није имао решења за српског тенисера, који је направио велики успех на старту такмичења у Ки Бискејну
Сензација Србина у Мајамију - Лајовић срушио некада најбољег на свету© Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло мастерса у Мајамију, пошто је у ноћи између среде и четвртка у првом колу победио Британца Ендија Марија са 6:4, 7:5.

Меч је трајао један сат и 37 минута, а Лајовић, тренутно 76. на АТП листи, савладао је 52. тенисера света и троструког гренд слем шампиона након одличне борбе у оба сета.

У првом сету играло се гем за гем до резултата 3:3. Српски тенисер је у седмом гему направио брејк за вођство и потом је задржао предност од два гема, тако добивши први сет резултатом 6:4.

Лајовић није спуштао ниво игре ни у другом сету, а брејк је направио у деветом гему. Узвратио је Британац "рибрејком" када је српски тенисер сервирао за победу. Ипак, нови брејк Лајовића испоставио се као пресудан за тријумф у два сета.

Лајовић ће у другом колу играти против Американца Максима Кресија, који је био слободан у првом колу. Лајовић и Креси су одиграли један међусобни дуел у каријери и то прошле године на АТП турниру у Сиднеју, а славио је Американац 6:3, 6:4.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 8.800.000 долара.

image